Müzik Nedir? Nasıl Yapılır?

Bugün sizler için uzun süreli araştırmalarımız ve yılların getirmiş olduğu eğitim ve öğretim tecrübelerimiz ile “Müzik Nedir?” konusunda gerçekten işe yarayacak ve tescillenmiş bilgileri içeren bir yazı hazırladık. Bu yazıyı okuduktan sonra, müzik konusunda bilmeniz gereken her şeyi öğrenecek ve istediğiniz her zaman doğrusunu yapıyor olabileceksiniz.

Müzikle tanışmak adlı videomuzu izlemek için tıklayınız.

Dediğimiz gibi bu yazıda bulunan bilgilerin hepsi, öğrencilerimiz ve başarıları tarafından tescillenmiş, profesyonel ve kaliteli bilgilerdir. Bu yazıda bulunan bilgileri öğrenirseniz, siz ve müzisyenlik gelişiminiz için en doğru adımları atmış olursunuz. Müzik yapmanın insan hayatına hiç bir zararı bulunmaz!

Müzik-Nedir

Dilerseniz sizler için uzun süreli araştırmalarımı ve yılların getirmiş olduğu eğitim ve öğretim tecrübelerimiz ile “Müzik Nedir?” konusunda gerçekten işe yarayacak ve tescillenmiş bilgileri içeren bir yazı hazırladığımız yazımıza geçiş yapıp, kolay yoldan müziğin ne olduğu konusunu açıklayalım ki siz de hem kişisel hem de müzikalite anlamında kendinizi hem doğru hem de profesyonel bir şekilde geliştirin.


Müzik Nedir?

Bu yazıda, müziğin nasıl bir şey olduğu hakkında bir çok bilgi listeledik, bu bilgileri öğrenirseniz, ciddi anlamda kendinize ve müziği öğrenme sürecinize iyilikler katarsınız ki bunu herkes ister. Hatta bu yararlar, sizi ileride kurtaracak yardımlarda bulunabilir..

Bir öğrenme ya da müzik yapma hevesi ile müziği öğrenmeye çalışmak, inanın sizin gelişiminizi en az 1 ay hızlandıracaktır. Dilerseniz sizler için bu bilgilerin hepsini ayrı başlıklar altında incelemeye başlayalım.

Müzik Nedir?

Müzik Nedir, müzik seslerle üretilen bir sanattır müziği üretenlerde müzisyenlerdir. insanlar yaşadıkları toplumlarda ve alanlarda seslerle etkileşim içerisinde bulunurlar ve yaşadıkları olaylar gerek sosyal gerekse psikolojik açıdan insanlar üzerinde kişilikler oluşturur.

Bu kişilikler ile bireylerin algıları yan yana geldiği zaman bir yaşam tarzı oluşmaktadır.Bireyler algılarını,kişiliklerini,düşüncelerini ve tarzlarını birleştirerek sesler yardımıyla kendilerini ifade edecekleri müzikler yaratırlar.Bu kişiler müzisyenlerdir.Müzisyenler genellikle algıları ve refleksleri gelişmiş insanlardır.

Müziğin Ana Maddesi

Müziğin-Ana-Maddesi

ses olduğu için soyut bir olgudur. Bu yüzden müziğin hayalgücü sınırsızdır.En önemlisi müzik ruhumuza hitap eder,ruhumuzu besler bakış açımızı etkiler müzik enstrüman müzikleri ve sözlü müzik olarak iki ana grupta toplanır.

Sözlü müzikte ağırlık müziğin duygusal desteği ile birlikte sözler üzerine inşa edilir,enstrümantal müzikte ise sadece enstrümanların yarattığı müziğin etkisi söz konusudur,bu tür müziklerin algısı ve takibi daha güçtür.

Özellikler 

Özellikler 

  • Temel olarak dört ana unsurdan oluşur: Diklik (frekans), yoğunluk, süre ve tını.
  • Diklik, bir sesin ne kadar ‘tiz’ ya da ‘pes’ olduğunu ifade eder. Örneğin her nota ismi (Do, re, mi) farklı bir dikliğe sahiptir. Aynı nota isimleri de hangi oktavda bulunduklarına bağlı olarak farklı diklikleri hangi edebilirler. Akustik olarak birimi frekanstır.
  • Yoğunluk, bir sesin gürlüğünü ifade eder. Müzikte nüans olarak da kullanılır (forte, piano, fortessimo vb). Akustik olarak birimi desibeldir. Süre, bir sesin ne kadar sürdüğünü ifade eder. Müzikte ikinin katları biçiminde ifade edilir (birlik, ikilik, dörtlük, sekizlik) ancak nota değerlerinin yanlarına konan noktalar sürenin kendi değerinin yarısı kadar daha uzamasını sağlar.
  • Tını, bir sesin rengini ifade eder. Örneğin aynı oktavda aynı notayı aynı yoğunlukta ve aynı uzunlukta çalan bir kemanla bir flüt arasındaki fark tını farkıdır. Dört özellik içinde en karmaşık olan özellik budur. Akustik olarak tını, sesin doğuşkan (harmonik) yapısına bağlı olarak değişir.
  • Müzik konusunda en büyük sıkıntı, müziğin bilimsel yönleriyle yeteri kadar tanıtılamamasıdır. İnsanların günlük hayatta bile sürekli iç içe oldukları bu olguya bilimsel yaklaşmak faydalı olabilir.