Erturgut Sanat Merkezi’nde çocuk korosu ve yetişkin korosu olmak üzere koro çalışmalarımız başlıyor! Koro çalışmalarımızla ilgili fiyat ve saat bilgisi almak için iletişim bilgilerimizden bize ulaşabilirsiniz. İster arayabilir, ister mail atabilir, isterseniz SMS veya Whatsapp yoluyla ulaşıp eğlenceli koro çalışmalarımızla ilgili bilgi edinebilirsiniz.

Benim sesim çirkin diye tereddüt etmeyin, koro çalışmalarımızda göreceksiniz ki çirkin ses yoktur, eğitimsiz ses vardır! Şarkı söylemeyi seven herkes koro çalışmalarımıza katılabilir.

Toplu ses eğitimi
Ritm
Beden perküsyonu
Sevilen eserler‘le çok eğlenceli bir çalışma sizi bekliyor. Eğer siz de koroda yer almak istiyorsanız geç kalmış değilsiniz. Koro eğitimlerimize siz de kayıt yaptırabilirsiniz.

Hem stres atmak hem de şarkı söyleyerek sosyal bir ortamda hayatınıza renk katmak istiyorsanız koro çalışmaları tam size göre. Sesimize ses katmak için sizi de bekliyoruz!

koro-izmir-karşıyaka

Erturgut Sanat Merkezi Yetişkin Korosu

Günümüzde genç ve yetişkin koroları oldukça ilgi görmektedir. Tek sesli ya da çok sesli, türkçe ya da yabancı dil eserler seslendirmek üzere bir araya gelecek olan Erturgut Sanat Merkezi Yetişkin Korosu’na şarkı söylemeyi seven herkes katılabilir.

Müzik eserlerini seslendirirken eğlenerek ve hatta bazı küçük enstrümanları da kullanarak müzik yapacağız. Nota bilmiyor olmanız sorun değil, hatta iyi bile! İçinizden müzik geçiyorsa gelin, söyleyelim, eğlenelim, öğrenelim.

Müzik kalpten gelir ve herkes şarkı söyleyebilir. Yeter ki isteyin!

Erturgut Sanat Merkezi Çocuk Korosu

”Çocuk koroları, bir toplumun müzik yaşamını temelde etkileyen ve bu yaşama süreklilik getiren önemli kuruluşlardır.” – Saip Egüz

çocuk-korosu-izmir

Müziğin başlangıcı duymaksa, sonrasında şarkı söyleriz. Çalgılar daha da sonra gelir. Çocukların şarkı söylemeye hem bedenen hem de ruhen ihtiyacı vardır. Bu eylem onlara hem sosyal, hem bireysel olarak dönüt sağlayacaktır. Eğer bir çocuk, müzik yaşamının başlangıcında ve sonrasında koro içerisinde şarkı söyleyecek olursa, ritmik-melodik anlamda müzikal gelişme sağlayacaktır. Koro içerisinde bulunan çocuklar hem enerjisini doğru ve güzel şekilde kullanır, hem de yararlı bir sosyal faaliyette bulunmuş olur.

Bunun yanı sıra öğreneceği müzikal terimler, yeni türkçe ve yabancı dil şarkılar, beden perküsyonu kullanmak gibi konular ona müzikal kültür sağlayacaktır.

Erturgut Sanat Merkezi Çocuk Korosu’nda hedeflenen şey ise çocukların hem müziği, hem de kendi sesini yakından tanımasına, aynı zamanda müzikal ve mental gelişimine faydalı olmaktır.

Koro Nedir?

Saip Egüz’ün dediği gibi ”İnsan sesi, müzik yapmaya yarayan araçların en soylusudur. Dilin sözleriyle birleşen insan sesi, erişilmez bir anlatım gücü kazanır ve böylece de dinleyeni etkiler ve büyüler.”

Koro, müzik yapıtlarını seslendirmek üzere bir araya gelen, teksesli ya da çoksesli seslendirme yapan insan seslerinden oluşan  topluluğa verilen genel addır.

Koro müziğini bir deyişle; insan sesinin çalgı görevinde kullanılarak vokal müziği (ses müziği)dir.

Kısa ve özlü bir tanımla koro; sayısal oluşum, ses türü, ses kapasitesi ve tını bakımından dengeli, belirli bir modele göre yapılandırılmış, tek veya çok sesli koro eserlerini seslendirme, yorumlama amacıyla bir araya gelen ve etkinlikleriyle toplumun kültür-sanat yaşamına katkıda bulunan örgütlü bir ses topluluğudur.

Koro içerisinde söyleyen kişilere koro üyesi ya da korist denir. Koro müziğinin temel prensibi, koristlerin müziği hissetmesi ve  koristlerin müzik esnasında ürettikleri sesin, sanki tek ağızdan çıkıyormuşçasına birleşmesidir.

Korolar insanların sosyal ve kişisel gelişimine katkıda bulunurlar. Burada farklı insan tipleri, tek bir amaç için bir aray gelip takım ruhuyla toplanırlar. Burada amaç, ortaya ‘müzik’ çıkarmaktır. Korolar aynı ya da çok farklı özelliklere sahip insanları bir araya getirir, böylece müziğin birleştirdiği dostluklar oluşur.

Korolar kuruluş amaçlarına, sayısal oluşumlarına, yaş gruplarına, yaş gruplarına, seslendirdikleri müzik türlerine ve kadrolarına göre sınıflandırılabilir.