Müzik Okullarına Nasıl Hazırlanır?

Bugün sizler için uzun süreli araştırmalarımız, eğitim tecrübelerimiz ve eğittiğimiz öğrencilerin tecrübelerinden yola çıkarak “Müzik Okullarına Nasıl Hazırlanılır?” konusunda altın değerinde bilgiler, ip uçları ve çalışma yöntemlerini aktaracağız.

Bu yazıda bulunan konuların hepsi, bizim tarafımızdan eğitim almış ve istediği müzik okuluna girmiş öğrencilerimiz tarafından tescillenmiş bilgilerdir. Her biri denenmiş, uygulanmış ve başarı ile sonuç almıştır.

Eğer siz de başarılı sonuçlar almak istiyorsanız, bu yazıda bulunan altın değerinde bilgiler, ip uçları ve çalışma yöntemlerini deneyebilirsiniz.

Müzik okullarına hazırlanan öğrencilerimizin hikayelerini dinlemek için tıklayınız.

Müzik-Okullarına-Nasıl-Hazırlanır

Bu yazıda bulabileceğiniz konular şunlardır:

♦ Müzik Okullarına Nasıl Hazırlanır?

♦ Önemli Çalışma Egzersizleri

♦ Disiplinli Çalışma Planı Oluşturmak

Dilerseniz sizler için uzun süreli araştırmalarımız, eğitim tecrübelerimiz ve eğittiğimiz öğrencilerin tecrübelerinden yola çıkarak “Müzik Okullarına Nasıl Hazırlanır?” konusunda altın değerinde bilgiler, ip uçları ve çalışma yöntemlerini aktardığımız yazımıza geçerek, konservatuvar ya da diğer tüm müzik okullarına girebilmek için uygulanılması ve bilinmesi gereken bilgileri aktarmaya başlayalım.


Müzik Okullarına Hazırlanırken Neler Yapılmalı

Müzik okullarına girebilmek için en az bir yıl, kesintisiz ve disiplinli bir şekilde hazırlanmalısınız. Eğer disiplinli olmaz ve yeteri kadar hazırlanamazsanız, ne yazık ki okula girmeniz çok da mümkün bir durum değildir.

Eğer doğuştan tam teşekkürlü doğmadıysanız, yeteneklerinizi ve özellikleriniz geliştirmeli, sınava hazırlanmalı ve kazanmalısınız. Bunun için uygulamanız ve bilmeniz gereken bir çok konu mevcuttur.

Dilerseniz sizler için bu uygulamaları, bilgileri ve çalışma yöntemlerini iki ayrı başlık altında açıklayalım.

Önemli Çalışma Egzersizleri

Önemli-Çalışma-Egzersizleri

Konservatuvar gibi müzik okullarına girmek istediğinizde yapmanız gereken şeyler, girmek istediğiniz bölüme göre değişim göstermektedir. Örneğin, konservatuvara gitar üzerinden girecekseniz gitarınız ile birlikte çalışmalı fakat vokalden girecekseniz vokalinizi çalıştırmalısınız.

Dilerseniz öncelikle vokal için uygulanabilecek çalışma egzersizlerini madde madde yazalım.

  • Öncelikle notalara hakim olmalısınız. Notalara hakim olmak, sizin okula girme sürecinizi inanılmaz kolaylaştıracak bir etkendir. Nasıl ki okuma ve yazma öğrenebilmek için harfleri öğrenmek zorundaysanız, şarkı söyleyebilmek, sesinizi kullanabilmek için de notaları öğrenmeniz gerekmektedir. Notaları öğrenmek, genelde öğrenciler tarafından korkulan bir konu olarak kalmıştır fakat nasıl ki alfabeyi ne kadar sürede öğrendiğinizi pek hatırlamıyor ve o konu hakkında bir zorluk sezmiyorsanız, notaları öğrenmek de inanın o kadar kolay bir durumdur. Tek yapmanız gereken düzenli çalışmak ve tekrar yapmak olacaktır. Notaların hepsini karşınıza alın, forte üzerinde nerelerde bulunduklarını yazın. Bunların yerlerini ezberleyin. En azından en alt kısımdakini ve en üsttekini ezberlemek, diğerlerini bulmanız konusunda sizlere yardımcı olacaktır. Bunu yaptıktan sonra, bir şarkıda bulunan notaları forteye aklınızdan yazmaya başlayın. Bu egzersizi her gün yaparsanız, bir süre sonra notaları kavramış olacaksınız. Aynı zamanda sınavda “kulak testi” adı altında bir bölümde bulunmaktadır. Bunun için kulağınızın gelişmiş olması gerekmektedir. Bunu geliştirebilemk için uygulayabileceğiniz egzersiz ise bir enstrüman ya da internetteki uygulamalar yardımıyla, bir sese basıp, o sesin aynısını vermeye çalışmaktır. Bunu da düzenli ve disiplinli bir şekilde yaparsanızi sınava vokal ile girmek çok kolaylaşacaktır.

Şimdi sıra geldi gitar gibi bir enstrüman ile konservatuvara girmek için uygulanılması gerekilen egzersizlere.

  • Gitarda da aynı şekilde notaları öğrenmelisiniz, fakat vokal egzersizlerinden ziyade, gitarınız ile egzersizler uygulamalısınız. Gitarınızı elinize almalı ve aklınızdaki her parçayı çalabilecek duruma gelebilene dek çalışmalısınız.

Disiplinli Çalışma Planı Oluşturmak

Disiplinli-Çalışma-Planı-Oluşturmak

Yukarıda bulunan egzersizleri günde en az bir saat uygulamak, sınava girecek diğer adayların önüne bir adım daha fazla atmanıza yardımcı olacaktır. Kendinize haftalık ders programı oluşturun ve hiç bir dersinizi atlatmayın. Unutmayın, atladığınız her derste, sizin önünüze bir kişi daha geçecektir.

Aklınızdaki soru işaretinin cevabını bulamadıysanız sosyal medya hesaplarımız üzerinden yada telefon aracılığıyla bize ulaşabilir sorularınızı direk sorabilirsiniz.