Güzel Resim Çizmenin Yolları

Güzel resim çizmek istiyorsun, çok heveslisin fakat bir şeylerin eksik olduğunu mu düşünüyorsun? Aklında şu sorular mı var;

♦ Güzel resim çizmek için neler yapabilirim?

♦ Güzel resim çizmeyi kolaylaştıracak yollar var mı?

♦ Güzel resim çizmek için belirli teknik ve yöntemler var m?

Güzel Resim Çizmek İçin Yöntemler

Merak etme, eğer aklında yukarıdakiler gibi sorular varsa, bu yazıyı okuduktan sonra aklında oluşmuş ve oluşabilecek potansiyel soru ve sorunlara yanıtlar bulacaksın. Dilersen yazımıza geçelim.


Teknik Çalışmalar

Teknik Çalışmalar Yapmalısınız

Resim çizerken kullanılan teknikleri, sürekli tekrarlayarak çalışmalısınız. Resim çizmek ve enstrüman çalmak birbirine benzer, eğer ona vaktini ayırmazsan, o da sana teşekkür etmez. Eğer yeteri kadar çalışmaz ve tekrar yapmazsanız, elinizdeki o rahatlık yavaş yavaş yok olmaya başlayacaktır. Dolayısıyla sürekli çalışmalısınız, bütün teknikleri öğrenmeli ve her gün tekrar etmelisiniz.


Düz Çizgi ve Daire Çalışması

Düz Çizgi ve Daire Çalışması Yapın

Bir ressamın, bu iki şekli çizmesi en önemli ödevlerden birisidir. Sık sık bunu çalışın, elinize bir kurşun kalem ve bir a4 kağıdı alın, düzgün daireler ve düz çizgiler çizmeye çalışın. Bu egzersizi sürekli yapmak hem daire ve düz çizgi çiziminizi geliştirir hem de bileğinizi ısıtır ve alıştırır. Sonuçta resim çizerken en çok kullandığımız yerlerden biri bileğimiz ve bileğimiz ısınmazsa hiç bir şey çizemeyiz.


Günlük Çalışmalar Düzenleyin

Günlük Çalışmalar Düzenleyin

Her gün resim çizmeye çalışmanız, sizi ciddi derecede geliştirir ve her gün üstüne bir şeyler katmanızı sağlar. Ben siz bir günümden örnek vermek istiyorum;

10:00-11:00 Kahvaltı

11:00-12:00 Resim

12:00-17:00 İş

17:00-23:00 Arkadaş

23:00-12:00 Çizim

Tabi ki bu saatler değişmeler gösterebilmektedir ama günde en az 1 saat resim çizmeye çalışırım ki unutmayayım ve elim hep sıcak kalsın. Hiç uzaklaşmayayım resimden. Tamam tekrar hatırlayabiliyorsun ama o hatırlamakla kaybettiğin süreyi, bir şeyler öğrenerek değerlendirebilirsin.


 Güzel Resim Çizmek İçin YöntemlerBugün sizlerin resim çizmesine yardımcı olacak bazı çalışma ve çizim yöntemlerini incelemiştik. Eğer yukarıda bahsettiğim şeyleri yaparsanız, kısa süre içinde oluşan gelişmeyi görebilirsiniz. Yazımızın sonuna gelmiş bulunmaktayız, umarız yardımcı olmuştur. Bu tarz içerikleri okumak hoşunuza gidiyorsa, yararlanmak istiyorsanız, bloğumuzu takipte kalın!